Virtuális múzeumtúra az Eötvös-Kossuth Általános Iskolában

Iskolánk, az Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskola felső tagozatos, „B” osztályos diákjai harmadik alkalommal vettek részt Digitális Edukációs Múzeumi Órákon (röviden DEMÓ) május 6-án Horváth Csaba mesterpedagógus vezetésével.

Az Örökség Kultúrpolitikai Intézet szervezésében megvalósuló Virtuális Mozaik Múzeumtúra határon túl és innen az általános és a középiskolások számára kínált egy rendhagyó iskolai edukációs programot. 

A fókuszba ezúttal a határon túli magyar kulturális, történelmi és művészeti értékek kerültek magyarországi múzeumok közreműködésével.

Az eseményen több, mint 20 múzeum vett részt Felvidéktől Erdélyen és a Muravidéken át egészen az Őrvidékig, akikkel a digitális térben kalandozhattak a diákok előre megadott feladatok, virtuális séták, online kvízek, edukációs videók használatával. A feladatok irodalom, történelem és művészet témakörben kerültek összeállításra, korosztályos bontásban, általános iskola 5-8. évfolyam és a középiskolások számára.

A program szakmai házigazdája Balatoni József, alias Jocó bácsi, aki egy rendhagyó történelem órával és Redmenta kvízzel készül a gyerekek számára.

A tavalyi év sikerein felbuzdulva gyerekek nagy izgalommal készültek az eseményre. A legügyesebbek „komoly” díjazásban is részesültek: egy-egy ötössel gazdagodhattak az elvégzett feladatok minősége és mennyisége után történelem, irodalom és bejárható Magyarország tantárgyakból.

A digitális oktatás ideje alatt megvalósult program során egy vidám, élménydús tudásanyagot sajátíthattak el saját otthonaikban a részt vevő diákok és pedagógusok. Az osztályok tanulói google meet alkalmazáson keresztül tartották a kapcsolatot a feladatok megoldása közben egymással és osztályfőnökeikkel, akik segítették a gyerekeket a „túra” során.

 

                                                                                                  Nagy-Tróbert Hajnalka

 pedagógus