Kutyatár, kutyatár…

Nem, nem a Harap utca 3. alatt nyílott meg a Kutyatár, hanem az Eötvös utca 9.-ben, iskolánk 1. a osztálya számára.
Ki ne hallotta volna a mondást, miszerint „Kutya nélkül lehet élni, csak nem érdemes”? Sokan valljuk ezt, hiszen a négylábú családtag feltétel nélküli szeretete a gazdi iránt példátlan. Felvidít bennünket a rosszabb napokon, feltölti a lelkünket, sőt még meg is „sétáltat”.
Szinte alig van kisgyerek, aki ne szeretne kiskutyát. A felnőttek azonban tudják, hogy a kutya tartása nagy felelősséggel jár, és ezt nem minden család vállalhatja.
Mi, az 1.a tanító nénijei úgy gondoltuk, állat-asszisztált foglalkozások alkalmával teremtjük meg a lehetőséget a gyerekeknek a kutyával való barátkozásra. Ebben Pappné Takács Ágnes óvó néni és Mese kutya segített bennünket. Bár a tervezett foglalkozások száma a járvány miatt lecsökkent, így is nagyon sokat kaptunk tőlük. Találkozásaink alkalmával a nebulók Mese kedvéért, észrevétlenül gyakorolták az olvasást, számolást, átismételték az évszakokról, hónapokról tanultakat. A játékos feladatok során, melyeket a magasan képzett és gyönyörű golden retriever közreműködésével oldottak meg, fejlődtek különböző készségeik, képességeik. Kiemelt témánk volt a természetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés, valamint a felelős állattartás is.
A harmadik foglalkozás során több kis elsős is megfogalmazta: épp ilyen okos, kedves kutyust szeretne ő is. Mese kiképzője, Papp Károly elárulta, hogy a kutya tudása három év munkájának és sok gyakorlásnak köszönhető. Köszönjük, hogy eljöttek hozzánk, és sok élményt szerezve részesülhettünk ennek eredményéből!

Szolga Andrea
Karácsonyné Bolla Elvira