Pemzli és pamacs

Október 26-án 28. alkalommal várta az Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskola a helyi és környékbeli oktatási intézmények 5-8. osztályos tanulóit hagyományos rajzversenyére, mely 2022 óta a Pemzli és Pamacs nevet viseli.

A verseny fő szervezője, az iskola rajztanára, Bodó-György Nikolett elmondta, hogy a versenyzők évfolyamonként eltérő feladatot kaptak, amelyre előzetesen nem kellett készülniük. A megmérettetés kimondatlan célja volt, hogy a résztvevők technikai tudása mellett kreativitásuk is nagy szerepet kapjon a rajzok készítése során. A diákoknak 60 perc állt rendelkezésükre, hogy megmutassák a bennük rejlő tehetséget. A verseny az izgalmak ellenére jó hangulatban zajlott, amelynek végén a „művész palánták” elégedetten távoztak.
A zsűri elnöke, Csabai Tibor pedagógus, grafikus művész, valamint Jáger Réka és Szilágyiné Farkas Ilona számára nem volt könnyű feladat a legjobbak kiválasztása, hiszen kreatív, igényes munkák születtek.

Külön köszönet illeti Sövegjártó Rita és Horváth Csaba pedagógusokat, valamint Deákné Éva nénit, akik segítségükkel hozzájárultak a rendezvény sikerességéhez.

5-6. évfolyamon:

  1. Vecsei Bolda
  2. Roman Ariana
  3. Kardos Dzsenifer

 

7-8. évfolyamon:

  1. Molnár Kincső
  2. Papp Levente
  3. Szabó Bogi