Kis ovisból nagy iskolás…

Az intézményváltás mindig mérföldkő egy gyermek életében. A gyermekeknek hirtelen kis óvodásból felelősségteljes, önálló “elsőssé” kell válniuk, mely nem mindig egyszerű feladat. Az Eötvös-Kossuth Általános Iskola mindig is fontosnak tartotta az oktatási intézmény és az óvoda közötti szoros köteléket, hiszen egymás munkájának ismerete, megbecsülése hozzájárul a diákok zökkenőmentes beilleszkedéséhez.

Iskolánk első osztályos tanulói mindig is szívesen meséltek egykori óvodájukról, szeretett óvónénijükről, az óvodában szerzett emlékeikről, élményeikről. Tanulóink zöme széleskörű ismeretekkel érkezett intézményünkbe a tanév elején, mely nagymértékben köszönhető óvodai nevelőik odaadó munkájának.

Hagyomány iskolánkban, hogy az elsősök visszalátogatnak egykori óvodájukba, ahol beszámolnak az iskolában töltött néhány hónapjukról. Az óvoda dolgozói és a kis ovisok szeretettel fogadták a tanítókat és a kis elsősöket a várva várt napon. A körjáték mellett egy Szent Márton életéről szóló fény mesejátékot is megnézhettünk. Az óvodások apró ajándékkal is kedveskedtek a “látogatóknak”. A gyerekek örültek, hogy újra láthatják az egykori társakat és újra kicsit belecsöppenhettek az ovis létbe.

Az óvónők meghívást kaptak iskolánkba, hogy tanórai kereteken között is láthassák egykori óvodásaik fejlődését.