Kossuth Lajos azt üzente Eötvös Loránddal… avagy ki tud többet iskolánk névadóiról

Sulikabalánk is versenyre készIzgalmas versengéssel indult a nap január 24-én iskolánkban: pontban 8 órakor Horváth Csaba tanár úr hangja harsant a hangszóróból, mellyel kezdetét vette immár hagyományos “névadónk napi” vetélkedőnk.
Előzetes feladatként a diákok tanulmányozták Eötvös Loránd és Kossuth Lajos életének fontosabb mérföldköveit intézményünk aulájában található tablókon, valamint választottak maguk közül egy futárt, aki a verseny ideje alatt hozta-vitte a feladatokat az osztálytársaknak.
A gyerekek a tantermekben elhelyezett hangosbemondón keresztül, osztályfőnökeik segédletével követték a szellemi erőpróbát. Rendkívül izgalmas feladatok “mozgatták” az első és második tanórán a diákokat: többek között puzzle, kvízjáték, betűkereső szerepelt a megoldandó feladatok között, de katonai trombitajeleket is fel kellett ismerniük a dobogós helyre áhítozóknak.
A megmérettetés végén az 5.b illetve a 8.b osztály került ki győztesen, jutalmuk egy egész napos májusi osztálykirándulás névadóink nyomában.

A vetélkedőn készült képek ide kattintva tekinthetők meg!