Itt a farsang, áll a bál… – Jelmezes sokadalom iskolánkban

Sulikabalánk farsangon táncolA farsang a télűzés, a tavaszköszöntés, a mulatozás, a vidámság, a szórakozás, a bolondozás és tánc időszaka.
Az ünnep vízkereszt és hamvazószerda közé esik, melyhez számtalan népi hagyomány kapcsolódik.
Szívesen öltünk ekkor különféle maskarákat: jó mulatság néha kibújni a bőrünkből és álarcok mögé bújva mulatni egy kicsit. Így tettek iskolánk diákjai és pedagógusai január 26-án délután hagyományos farsangi mulatságunk alkalmával.
A program jelmezes felvonulással kezdődött, ahol kreatívabbnál kreatívabb jelmezeket csodálhattak meg az érdeklődők, melyet zene és tánc követett.
A tombolasorsolás előtt a legötletesebb kosztümök díjazásra kerültek: Sulyok Sára 6.b osztályos tanuló Barbie baba jelmeze aratta a legnagyobb sikert, de Dóczi Laura Georgina 8.c és Benke Szonja 7.a osztályos tanulók Hupikék Törpikék maskarája  is hatalmas tapsot kapott. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Süveges Ferenc 5.b osztályos diák róka jelmeze, valamint Vágvölgyi Hanna 4.b osztályos leányka manócska öltözete került.
A hangulat a discofények tengerében a kora esti órákban a tetőfokára hágott: hangos énekléssel, vigassággal búcsúztattuk el a telet.

A farsangon készült képek ide kattintva tekinthetők meg!