Rongálás az Eötvös-Kossuth iskolában

Kinek ártott a madáretető?
Ismét rongálás az Eötvös-Kossuth iskolában

Iskolánk, az Ajkai Eötvös-Kossuth 70 éve áll itt a város szívében, nem csak tanulást, hanem kikapcsolódást is biztosítva az itt élőknek. Sajnos egyre többször fordul elő, hogy vannak olyan fiatalok, akiknek a kikapcsolódást a másnak okozott kár, bosszúság jelenti. A múlt hétvégén is ennek lehettünk a tanúi.

Az Eötvös utcai épületünk előtti kert a tanév folyamán lehetőséget ad arra, hogy tanulóink megismerkedjenek a környezetükben élő növényekkel, madarakkal. Udvarunk ezen részén a tanórákon a diákok a saját készítésű madáretetőkben figyelhetik meg a madarak életét és mindennapi szokásaikat. Ez az a terület, ahol hétvégén vandálok jártak. Pusztításukkal tanulóink két évi munkáját tették tönkre. Nem kegyelmeztek semminek, ami útjukba került: legyen az madáretető, madárodú vagy faág. Féktelen tombolásukban a vaslábon álló, asztalos mester által készített madárházat is ledöntötték, összetörték. Vajon milyen indíték vezérelhette ezen tettek elkövetőit?

Azt gondolom, hogy tettükkel nem csak anyagi kárt, hanem lelki sebeket is okoztak intézményünknek, illetve az itt tanuló gyerekeknek.

Szeretnék hinni abban, hogy az elkövetők tettüket megbánták, és a jövőben előbb gondolkodnak és csak azután cselekednek.

                                                                                                                 Balogh Béla
intézményvezető

Amikor még állt a helyén a madáretető:


És a rongálás után: