Népmese az Ajkai Eötvös-Kossuth Általános Iskolában

Iskolánk, az Ajkai Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskola 2.a osztályos tanulói csatlakoztak egy országos programhoz, mely a NAGY NÉPMESE KIHÍVÁS 2021 nevet viselte. A kihívás célja, hogy Magyarországon és a Világ bármely részén élő magyar gyerekek 7 napon át 7 népmesével ismerkedjenek meg. A kihívás szeptember 23-a és 30-a között zajlott, belefoglalva Benedek Elek születésnapját.

Reggel 9 órakor jelentek meg a mesék egy internetes felületen, s a nap folyamán kellett elolvasnunk, feldolgoznunk őket. A megbeszélés után jött a meseillusztráció, melynek során érdekes alkotások születtek.

Úgy gondoltuk, hogy az alsó tagozatos diákok se maradjanak ki a programból. Meseolvasó versenyre hívtuk őket. 5 nap alatt kellett az osztályoknak a 7 mesét elolvasni, majd a bejárati ajtó melletti Mesevonaton rögzíteni az olvasást. A verseny nagyon izgalmasan alakult, de végül a 2.a és 3.b osztályok bizonyultak a legjobbnak. Jutalmuk egy OSZTÁLY MESEKÖNYV volt.

Mi pedig milyen eredménnyel zártuk az ötödik alkalommal megrendezett NAGY NÉPMESE KIHÍVÁST? Elismerő oklevélben részesültünk és a Brüsszelben élő Dóczi Ilona, a Nagy népmese kihívás ötletgazdája, a Magyarra hangolva klub lelkes irányítója külön gratulált osztályunknak és az ott folyó oktató-nevelő munkánknak.

Reméljük, jövőre is folytatódik ez a kihívás, mi biztosan ott leszünk!

 

Karácsonyné Bolla Elvira
tanító néni