„Nagy Vagy!”

 

Életre szóló élménnyel gazdagodtak az Ajkai Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskola azon diákjai, akik részt vettek június 5-én a TV2 csatorna által meghirdetett „Nagy Vagy!”  játékos uszodai vetélkedőn Kecskeméten. A versenyre jelentkezés alapján lehetett bekerülni, a nagy érdeklődés mellett iskolánk is meghívást kapott, másik 18 iskolával együtt.A versenyt a járványügyi szabályok betartásával, szurkolók nélkül rendezték meg. A rendezvényen három elődöntőben 6-6 csapat küzdött a döntőbe jutásért, ahova az elődöntők első és második helyezettjei kerülhettek be. Minden csapat kiegészült egy ismert emberrel. Az Ajkai Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Iskola csapatkapitánya az elődöntőben a 2020-as Exatlon Hungary versenyzője, Kemp Zozo volt.

Az elődöntő nemcsak a vízben, hanem a szárazföldön is zajlott, hisz az első feladat az uszoda parkolójában Nyaral a család elnevezésű játékkal kezdődött. A versenyzőknek  strandoláshoz szükséges játékokat kellett egy autóba minél gyorsabban bepakolniuk úgy, hogy végül nekik is be kellett ülniük a gépkocsiba. Ezután vonultak be a csapatok az uszodába, és vette kezdetét a verseny második része. A szervezők a versenyzőknek nemcsak az ügyességükre és az erejükre voltak kíváncsiak, hanem arra is, hogy mennyire ismerik a hungarikumokat, illetve a magyar tájakat. Jó volt látni, hogy az ajkai diákok ezekben a feladatokban is jól teljesítettek. Az elméleti kérdések után a versenyzők birtokba vehették a kecskeméti uszoda medencéjét is. A feladatok a nyarat idézték meg a lelkes diákoknak, hiszen szerepet kaptak a gumicsónakok, strandlabdák, matracok, sőt a végén még egy felfújható jéghegy is beúszott a medence közepére.

Az ajkai csapat remekül versenyzett, az elődöntőben a 2. helyet megszerezve, bekerült a késő délutánba nyúló döntőbe.

Az újabb megmérettetés során, ha lehet, még tovább fokozódtak az izgalmak. A csapat hamar megtalálta az összhangot az új csapatkapitánnyal, Böjte Dave-vel, aki a 2020-as Exatlon Hungary győztese volt. Az ország különböző pontjairól érkezett csapatok a változatos versenyszámokban fej-fej mellett haladtak. Ahogy a nap házigazdája, Abaházi Csaba is kiemelte, a döntőben szereplő csapatokon látni lehetett, hogy régóta készültek, gyakoroltak erre a megmérettetésre. Így különösen büszke lehet arra az Ajkai Eötvös-Kossuth Általános Iskola csapata, hogy a versenyen az előkelő IV. helyezést érte el. A kiváló teljesítmény elismeréseként a csapat tagjai, Halmai Jázmin, Mándli Vivien, Hubai-Moura Gabriel, Hubai- Moura Santiago, Czibor Dalma, Lajos Benedek, valamint felkészítő tanáruk, Sövegjártó Rita egy hosszú hétvégét tölthetnek el a kisbéri Kincsem Wellness Hotelben. Ez a siker azonban közös siker, ezért szeretnénk a csapatot elkísérő szülőknek a támogatást, a lelkes biztatást, az ajkai uszoda vezetőjének, Johannidesz Sándornak a felkészülés során biztosított segítséget, valamint a TV2 stábjának a mindenre figyelő szervezést megköszönni.

Aki pedig szeretné megnézni a csapat döntőig vezető útját, az június 27-től  2 hétvégén keresztül teheti meg a TV2 csatornáján 12:30-tól.

Köszönjük az ajkai uszoda vezetőségének, hogy segítségünkre voltak a felkészülés során. Köszönjük az életre szóló élményt a TV2-nek, köszönjük iskolánk igazgatójának és a minket elkísérő szülőknek a támogatást, biztatást és az egész napi szurkolást.

Nagy Vagy! videó