Így neveld a sárkányodat, avagy a ciprusfádat!

A Folly Arborétum és Borászat Égig Érő Tanterem Alapítványa 2023 januárjában egy közösségépítő és környezettudatosságra nevelő játékkal kereste meg iskolánkat, mely az Így neveld a ciprusfádat! címet viselte.
Az Eötvös-Kossuth Iskola alsó tagozatos diákjai örömmel csatlakoztak a felhíváshoz. Hamarosan meg is érkeztek a magok, s 9 osztály tanulói ültettek szorgalmasan. Azonban nem csak az ültetés volt a feladat, hanem a fejlődő növényke 14 héten át való gondozása is. A magok mellé minden osztály kapott egy füzetecskét, melyet hétről hétre ki kellett tölteni, figyelve a ciprus fejlődését. A megfigyelések lejegyzése mellett érdekes feladatokat is megoldhattunk. Volt rajzkészítés, kavicsfestés a cserép díszítéséhez, éneklés, meseolvasás, sőt, ha valaki hiányzott, Citrit, hisz el is kellett nevezni a növénykét, az ő helyére kellett ültetni. Így aztán hétről hétre egy új „osztálytárs” illeszkedett be közösségeinkbe. A tavaszi szünetben sem hagytuk magára kis barátainkat, egy gondoskodó családnál töltötték a húsvéti ünnepeket.
Május 1-én letelt a 14 hét! A fotókat, rajzokat, videókat és a gondozási naplót vissza kellett küldeni a Folly Arborétum részére, hisz a játéknak értékes nyereménye van: egy ingyenes osztálykirándulás az Arborétumba, Badacsonyőrsre.
Izgatottan várjuk az eredményhirdetést!