Gondoskodjunk a madarakról!

Iskolánk évek óta nagy hangsúlyt fektet a programjában is megjelenő környezettudatos nevelésre, arra, hogy diákjaink a természettel összhangban élő és cselekvő fiatalokká, felnőttekké váljanak. Ennek látszólag egy aprócska, mégis legalább olyan fontos szelete a madarak rendszeres etetése a fagyok beálltától tavaszig, amely évek óta folyamatos az alsós évfolyamok körében.

A 3. b osztályos tanulók 2 éve vállalták, hogy ennek a fontos feladatnak részesei lesznek. Azóta is örömmel és lelkesen segítenek az etetők feltöltésében, a cinegegolyók kihelyezésében. Izgatottan figyelik, ha az eleség elfogy, és kiürülnek a táplálékot rejtő, fákra akasztott hálók. Ekkor felszerelkezünk létrával, madáreledellel és pótoljuk az ennivalót.

Azonban rajtunk kívül még valaki más is szívügyének érezte/érzi a madarak sorsát, és meglepett bennünket és tollas barátainkat egy új madáretetővel: ő Szalay Zsolti bácsi, iskolánk karbantartója. Köszönjük neki, hogy az új év első napjától ez a takaros etető színesíti iskolánk kertjét.

Kérünk benneteket, etessétek ti is ezeket a kis állatokat!
Mi már tudjuk: a madarakról való gondoskodással nem csak velük teszünk jót, hanem saját magunkkal is!

Konrádné Koller Andrea