Föld Órája 2023


2023.március utolsó szombatján immár 17. alkalommal ünneplik világszerte a Föld óráját. Célja, hogy felhívja az emberiség figyelmét bolygónk védelmének fontosságára, az éghajlatváltozás elleni fellépés szükségességére.
Ezen a napon az embereket arra biztatják, hogy egy órára kapcsoljanak le minden nem létfontosságú lámpát és elektronikus eszközt az energiatakarékosság érdekében.
A Föld Órájának lényege nem csak az, hogy energiát takarítson meg egy órán keresztül; egyben szimbolikus globális esemény is, amely megmutatja, hogy mindannyian képesek vagyunk változtatni az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Ha mindannyian együtt dolgozunk, a kis változtatások is nagy változást hozhatnak!
Ez volt a célja annak a közös beszélgetésnek, melyet iskolánk Eötvös utcai épületében rendeztünk. A program ismertetése után, aki úgy érezte, hogy szombaton (akár szüleivel együtt is) csatlakozna e világszintű eseményhez, esküt tett. A gyerekek boldogan fogadták, hogy egy órára leoltják a villanyokat, igyekeznek további mindennapjaikban is odafigyelni az energiatakarékosságra.

Mert „hiszünk benne, hogy együtt lehetséges!”