Egy mozgalmas nap

Június 14-én gyerekseregtől volt hangos az Eötvös utca épületének udvara. A DÖK nappal egybekötött sportnapon senki nem unatkozott. A tanító nénik a pedagógiai asszisztensekkel, fejlesztőpedagógussal, szociális segítővel és néptáncoktatóval karöltve irányították, szórakoztatták a népes gyereksereget. Az alsó tagozatos osztályok 7 állomáson mérhették össze ügyességüket, a 8. állomáson, az arcfestő műhelyben pedig csinos mintákat választhattak maguknak. Célba dobtak, pocirollerrel száguldottak a tornateremben, „kő-papír-olló” ugróiskolában versenyeztek, óriási ugrálóvárban csúszdáztak, szélforgót készítettek, tanúbizonyságot tehettek szívósságukról a pálya körül rendezett kitartó futáson, majd gyorsaságukról is a forma-1-es versenypályán. Jó volt látni a kipirult, vidám arcokat. Még az időjárás is kegyes volt hozzánk, kellemes nyárias melegben fogyaszthattuk el jól megérdemelt jégkrémünket. A nap végén a menetlevelekbe gyűjtött pontszámok alapján győzteseket is hirdettünk, akik sportos ajándékokat, játékokat nyertek. Első helyezett lett a 3.a osztály, második helyen végzett a 2.b osztály a dobogó harmadik fokára pedig 2.c osztály került.

Június 10-én lezárult az ötösgyűjtő verseny is. A sok jól tanuló, szorgalmas iskolás lázasan számolgatta a második félévben szerzett ötöseit, végül megszületett az eredmény:

Az első évfolyamon Liszai Lola (1.c) és Szabó Abigél (1.a) is 86 darab ötöst gyűjtött, így ketten holtversenyben szerezték meg az első helyezést. Második lett Hajdu Rebeka (1.b) 82 db ötössel, majd kevéssel lemaradva a harmadik helyen végzett Fodor Zsófia (1.b) 79 darab ötössel.

A második évfolyamon Murkucz Blanka (2.b) bizonyult a legszorgalmasabbnak, 88 ötös sorakozott az ellenőrzőjében, őt követte a második helyen Pomper Attila (2.c) 85 ötössel, a harmadik pedig egyetlen eggyel lemaradva Herbent Zalán (2.b) lett, ő 84 jelest tudhat magáénak.

A harmadik évfolyam győztesét egy hajszál választotta el a 100-tól, 99 ötössel első helyen végzett Hidi Csenge 3.b osztályos tanuló. Őt Szegedi Szonja követte – szintén a 3.b-ből –, aki szintén nagyon szép teljesítménnyel 91 ötöst gyűjtött össze. Harmadik helyen Roman Krisztián (3.a) végzett, ő 86 darab jelessel büszkélkedhet.

Szeretettel gratulálunk a győzteseknek és azoknak a gyerekeknek is, akik hozzájuk hasonlóan nagyon szép eredményeket értek el a 2021/2022. tanévben.

A végére mindenki kellemesen elfáradt, sok élménnyel, színes szélforgókkal, csillogó arctetkókkal zártuk a tanév utolsó előtti napját. Vidám, pihentető nyarat kívánunk mindenkinek!

Herbentné Cserményi Virág és Szolga Andrea
szervezők

Az események alatt készített fotók a képre kattintva érhetők el!