Állatok világnapja

Eötvös utcai épületünkben tanuló alsósaink lelkesen gyűjtöttek adományokat a helyi Vahur Állatvédő Egyesület bentlakói részére.  Az egyesülethez ezeket a csomagokat eljutattuk és a menhely képviselői emlékeztettek minket hétvégi rendezvényükre, amire szeretettel vártak minden lelkes állatbarátot.

Iskolánk Kossuth épületében tanuló negyedikes diákjai sem feledkeztek meg az Állatok Világnapjáról.

Itt is idén az ember legjobb barátai, a kutyák kerültek a középpontba. A tanító nénik gyűjtést szerveztek a Vahur Állatvédő Egyesület védenceinek javára, majd a finomságokkal osztályonként kisétáltak a menhelyre. Ott Antal Laura beszélgetett a nebulókkal a felelős állattartásról és a menhely munkájáról. Ezt követően a gyerekek nagy örömére lehetőségük nyílt egy kis barátkozásra a kutyusokkal. Örökbefogadási tervek is születtek!

Október 4-én egy fergeteges kutyás bemutató zárta a programot a Kossuth parkban. Az engedelmességi és őrző-védő gyakorlatokba a tanulók is bekapcsolódhattak. A legbátrabbak a „csibészeléssel” is megpróbálkozhattak, a 4.a osztályos Lengyel Zselyke pedig kutyájával egy kiállítási felvezetést is bemutatott.

Köszönjük az élményt a Devecser Dogsport kutyaiskolának!