A parkban szólt a dal

A Kossuth Lajosról elnevezett parkban, nem messze az államférfi mellszobrától dalos ajkú gyermekek torkából szólt az ének május 30-án délután a környéken lakók örömére is, akik egyre többen tárták ki az ablakaikat.

Három kórus csengő hangja töltötte be az iskola előtti zöld teret, elüldözve az esőt és talán még a kányák is felfigyeltek a lágy gyermekhangokra és csendesebbek voltak. „Tavaszi szél vizet áraszt” címmel a Bródy Imre Gimnázium Leánykara, a Fekete István- Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium Tündérkeleplői és az Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskola nagy számú énekkara által emelkedett fel minden szív a népdal madarával.

Rátz Ottó mesterpedagógus „A gyermek az első!” alapítvány elnöke még az Emberi Erőforrások Minisztériumának EMT-TE-B-A-21-0007 sikeresen benyújtott pályázatának eredményeként hozta létre a programot az Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskola közreműködésével. Az együtténekléssel az volt a célja, hogy a gyerekek figyelmét a karének felé irányítsa, hiszen országos szinten egyre kisebb létszámúak a kórusok. (Ez a megállapítás a szervező iskolára nem vonatkozik, hiszen alkalmanként hetvenen is színpadra állnak.)

A kórusokat Eisennágel Erika és Grőberné Adorján Renáta vezényelte, zongorán Lipka Dorottya kísért és különféle a karéneklést színesebbé tevő hangszerek is megszólaltak a fák árnyékában. A dalok többsége népdal volt, de néhány kórusmű, például Kocsár Miklós szerzeménye is felhangzott és különös atmoszférát teremtett.

Befejezésként a fellépőket vendégül látták a szervezők. A sikeres, felszabadult kórustalálkozónak a tervek szerint lesz folytatása.

Cs.B.É.