SZAKIPAR4U technikaverseny

A Modern Városok Program Szakipark – Veszprém Iparos Park projekt keretén belül Veszprém Megyei Jogú Város és a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a „VKSZ” Veszprémi Közüzemi Szolgáltató Zrt. SzakIpar4U címmel technikaversenyt hirdetett januárban a Veszprém megyei általános iskolák 6-7-8. osztályos diákjai részére. A program célja az volt, hogy a résztvevő általános iskolai tanulók megismerkedjenek a fémmegmunkálás alapjaival, képet kapjanak a gépészeti ágazatba tartozó szakmákról és a szerzett ismeretek segítsék őket pályaválasztásuk során.

Megyénkből több mint 70 csapat jelentkezett a technika versenyre.

A versenyzők négy fős csapatban dolgoztak. Az első forduló során építőcsomagból elkészítették a homokfutót. Közben rövid videót készítettek a munkafázisokról, amelyet feltöltöttek a YouTube videómegosztóra. A munkadarab és a videó értékelését követően alakult ki a második fordulóba továbbjutó csapatok névsora.

Iskolánk csapatai közül a Pindúr Pandúrok csapat szerepelt a legeredményesebben, ők a döntőbe jutottak. A csapat tagjai: Nagy Barbara, Hoffmann Nóra, Markos Anna Balogh Alexandra 7.c osztályos tanulók.

A döntőben az első forduló tíz legjobban teljesítő csapat tagjai szakmaismereti kvízben mérték össze tudásukat a gépészeti ágazatról, a fémmegmunkálásról. A szakmaismereti kvízt a Kahoot programon keresztül, interneten bonyolították le.

A Pindúr Pandúrorok a 3. helyezettek lettek.

Az eredményhirdetésre 2022. május 10-én került sor ünnepélyes keretek között a Szakipark – Veszprémi Iparos Park Képző Központjában. Csapatunk tagjai az oklevél mellé értékes tárgyjutalmat is kaptak egy-egy Xiaomi Redmi Powerbankot és egy-egy Sobri karszalagot a kalandparkba.