Matemágus kerestetik

Matemágus verseny résztvevőiEzt a „hirdetést” jelentette meg egy hónappal ezelőtt iskolánk a környékbeli 3. és 4. osztályos matematikát kedvelő diákjainak. Idén kicsit újszerű volt a jelentkezés módja, ugyanis egy űrlap kitöltésével elektronikusan lehetett nevezni a versenyre. Az esemény népszerűségét mutatja, hogy 18 kisgyermek jött el hozzánk május 9-én az Eötvös utcai épületbe, hogy elnyerhesse ezt a kitüntető rangot. A sorsolás után a gyerekek elfoglalták előre kijelölt helyüket, s nagy izgalommal várták, hogy belenézhessenek végre az előttük levő rejtélyes borítékba, amely a feladatokat tartalmazta.

A verseny megnyitóján Balogh Béla Igazgató Úr nagy szeretettel üdvözölte a diákokat és az őket elkísérő pedagógus kollégákat, szülőket, nagyszülőket. A környékbeli iskolákból Városlődről, Magyarpolányból, valamint a helyi intézményekből egyaránt érkeztek hozzánk. A negyedikes tanulók között számos ismerős arcot fedezhettünk fel, akik az előző évben harmadikosként vettek részt versenyünkön. Jó volt ismét látni őket!

A köszöntő után Nagyné Péntek Anikó igazgatóhelyettes és egyben a verseny szervezője ismertette a szabályokat, hasznos jótanácsokkal látta el az izguló diákokat. Kitért arra, hogy szorgalmasan dolgozzanak, minden lehetséges gondolatukat írják le a papírra, hogy minél több értékes pontot gyűjthessenek. A feladatok elsősorban logikus gondolkodást igényeltek. Természetesen azért az sem volt hátrány, ha valaki hibátlanul számolt! A háttérben az iskola pedagógusai folyamatosan javították a munkákat, így a verseny végén nem sokáig kellett várni az eredményhirdetésre.

A feszültséget egy kis enni-innivalóval vezethették le a versenyzők. S ha még egy kis játékhoz is volt kedvük, a szőnyegre kuporodva kipróbálhatták az új társasjátékokat is.

Az alábbi eredmények születtek:

3.osztály:
2024 MATEMÁGUSA: Somogyi Diána (Paul Angermann Német Nemzetiségi Nyelvoktató Ált. Isk.) felkészítője: Glück Noémi
2. helyezett: Mesterházy Csenge (Ajkai Eötvös Loránd- Kossuth L. Ált. Isk.) felkészítője: Krózserné Staub Médea
3. helyezett: Kormány Regina (Szent István Király) felkészítője: Molnár Mariann

4.osztály:
2024 MATEMÁGUSA: Magyar Dániel (Magyarpolányi Kerek Nap) felkészítője: Vitai Anita
2. helyezett: Zéhmann Zsombor (Szent István Király)) felkészítője: Kőhalminé Schőnig Anikó
3. helyezett: Kovács Petra (Fekete- Vörösmarty) felkészítője: Gyurkóné Kecskés Tünde

Minden versenyzőnek és felkészítőiknek szívből gratulálunk!

A versenyen készült felvételek ide kattintva tekinthetők meg!