LENDÜLETBEN az Ajkai Eötvös Loránd-Kossuth Lajos Általános Iskolában

2019 októberében iskolánk sikeresen pályázott a Nemzeti Tehetségprogramba, ahol a pályázati támogatásnak köszönhetően személyre szabott, a tehetségfejlesztést fókuszba állító szakmai munka valósult meg az elmúlt másfél évben.

A pályázat lehetőséget adott Sövegjártó Rita tanárnőnek és csapatának sok izgalmas program megtervezésére és lebonyolítására. Jó volt látni tanulóink lelkesedését, örömét, a  névadóink napja, Maszkabál, Példakép bemutatása, Diákelőadók versenye, Jóga- és meditáció, Gyerekszemmel Budapesten – virtuális múzeumtúra, Tehetségnap címet viselő programokon.

Sajnos a világjárvány a mi pályázatunkat is befolyásolta, így a tavaszi időszakra tervezett programjainkat őszre halasztottuk, és azokat digitális formában valósítottuk meg.

Programjaink záró rendezvénye  a Tehetségnap volt, melyet 2020 december 12.-én tartottunk digitális formában.  Tanulóink megismerkedhettek a tehetség fogalmával, sportkvíz révén az osztályok versenyeztek egymással, és közösen értékelték az őszi időszakban kihirdetett iskolainduló író verseny és iskolai kabalafigura tervező versenyre beérkezett pályaműveket. A nap különleges eseménye volt a Telekom Veszprém és a Magyar válogatott egykori és jelenlegi két kiválóságának Nagy Lászlónak  és Lékai Máténak, iskolánknak az Ajkai Eötvös-Kossuth Általános Iskolának szóló személyes videó üzenete, amelyben a két világklasszis tanulóink által összeállított kérdésekre válaszolt.

A pályázat záró eseményét december 18.-án tartottuk az iskola aulájában, ahol intézményvezetőnk Balogh Béla értékelte az elmúlt időszakot, megnyitotta az elkészült művekből álló kiállítást, majd átadta a helyezetteknek járó torta és oklevél jutalmat.

                                                                                                         Sövegjártó Rita