Időkapszula a Fenntarthatósági Témahéten

Iskolánkban is október 5-én kezdődött a tavasszal elhalasztott Fenntarthatósági Témahét. Kiemelt téma volt az ENERGIA, a KLÍMAVÁLTOZÁS és az EGÉSZSÉGNEVELÉS.

Hétfőn az Állatok világnapjára meghirdetett iskolai rajzpályázat eredményhirdetése zajlott. Színes állatvilág cím a biológiai sokféleség fontosságára hívta fel a figyelmet a gyerekek nyelvén.

Kedden és szerdán a klímaváltozáshoz kapcsolódó  ’A Föld üzeni, ébresztő!’ projektóra elemeit valósították meg az alsótagozatosok. Beszélgettek az éghajlatváltozás hatásairól, az energia hatékony felhasználásáról, takarékoskodásról, megújuló energiaforrásokról.

Csütörtökön az egészség nevében a 3. b osztályosok sportfesztiválon vettek részt, melyet Mádlné Rozner Melinda osztálytanító szervezett.

Ezen a napon zajlott az iskolai papírgyűjtés is Szijjártóné Zabó Zsuzsanna  a Pontvelem Program pedagógusa vezetésével. 5 és fél tonna válogatott hulladékkal 67 fát mentettek meg a gyerekek a kivágástól.

Pénteken az iskolaudvaron elszavalták az osztályok a hét folyamán megtanult verset az újrahasznosításról, majd elhelyezték a Föld védelmére tett vállalásaikat egy dobozba.

Április 22-én, a Föld napján nyílik ki az időkapszula, hogy szembesítsen minket ígéreteinkkel, vállalásainkkal.

Kovalikné Lakatos Gyöngyi
ÖKO-munkaközösségi tag