Fenntarthatósági témahét az alsóban

2022. április 24-től április 29-ig került megrendezésre a fenntarthatósági témahét.
Az alsó tagozatos osztályoknak az előzetes feladata az volt, hogy egy plakáton keresztül hívják fel az emberek figyelmét a Föld megóvására.
Majd verset faragtak a víz védelméről.
Továbbá egy kvíz kitöltésén keresztül is számot adhattak róla, melyik osztály a legtájékozottabb a témában.
Szerdára egy versikét tanultak meg nebulóink, mely a szelektív hulladékgyűjtés ismereteit foglalja össze.

Kék – papír, de csak tiszta,
Sárga – műanyag lapítva,
Fém – menjen a szürkébe,
Üvegek – szín szerint edénybe!

A szülőket is bevontuk ezen a napon a feladatokba, hiszen 7 órától 16.30-ig papírgyűjtés is tartottunk. Megtanulták ők is, hogy 83,3 kg papír menti meg egy fa életét. 5547 kg papírt gyűjtöttünk. Ebből a 2.b osztály 2275 kg-ot szedett össze, így a papírgyűjtést ők nyerték.
Csütörtökön szemétszedési akcióba kezdtünk. Mivel egész évben fontosnak tartjuk, hogy ne legyen szemetes, igénytelen az udvarunk, így nem sok hulladékot találtak a gyermekek. Elvira néni vezetésével a 2.a osztály az összes, nagyon apró papírt is összeszedte, amit elvétve találtak.
Anna a 3.b osztályból egy 5 Ft-osnak örült, amit a szemétszedés alatt talált. 
A hét végére jól elfáradva egy tárgyat kellett készíteni osztályonként, mely hulladékból készült.
A nagyon ötletes alkotásokat az iskolában csodálhatják meg az érdeklődők.
A bejáratnál paravánon keresztül is tájékoztattuk az embereket a témahét fontosságáról, és arról hogy mi magunk mit tehetünk a környezettudatosság terén.
Az épület dolgozóiból alakult zsűri a 4 feladat értékelése után az 1.b osztályt találta a legkörnyezettudatosabbnak. Második a 3.b osztály lett, 3. helyezést pedig a 2.c szerzett. A szemétszedés bajnokai különdíjban a 2.a osztály részesült, a papírgyűjtés bajnokai pedig a 2.b osztály tanulói lettek.