Fenntarthatósági Témahét az alsóban

2023. április 24-28-ig Fenntarthatósági Témahetet tartottunk iskolánk Eötvös utcai épületében. A projekthét feladatait Tóth Anita tanító néni készítette elő és szervezte meg.
A hét első napjának reggelén minden alsó tagozatos osztály egy füzetecskét kapott. Ez a füzetecske tartalmazta azokat a feladatokat, melyek átölelték a „Fenntarthatósági Témahét” idei kiemelt témaköreit. Az öt fő témakör: hulladék, energia, biodiverzitás, fenntartható értékek, tudatos fogyasztás.
A témaköröket változatos feladatok útján dolgozták fel a gyerekek: képes feladatok,
keresztrejtvények, szövegkiegészítés, igaz-hamis állítások, összekötős feladat, TOTÓ, labirintusos feladatok. A feladatokat az osztályok tetszés szerinti ütemben készíthették el a hét folyamán, melyek megoldásához segítséget nyújtottak az iskolai faliújságra kihelyezett plakátok, illetve az osztályoknak küldött videoanyagok.
Továbbá a tanulók egész heti feladata közé tartozott: műanyag kupakok gyűjtése és azokból kreatív alkotások készítése. Rendkívül csodaszép, ötletes, fantáziadús munkák születtek. A több ezer, fel nem használt, megmaradt műanyag kupakot jótékonysági célra fordítottuk.
A visszajelzések alapján a tanulók sok új, hasznos információhoz jutottak a Fenntarthatósági Témahét egyes témaköreinek feldolgozása során. Természetesen nem csupán egy hétig, hanem az év minden napján törekszünk környezetünk védelmére, értékeink megőrzésére, energiatakarékosságra, újrahasznosíthatóságra.